2019-01-17 12:24:11• hírek • Bede Emőke

Gyermekei szeme láttára verte a feleségét egy szelestyehutai férfi

Konfliktusok a legjobb családban is előfordulnak, viszont a vita nem sok esetben fajul el odáig, hogy a rendőrségnek kell rendet teremtenie. Sajnos azonban Szelestyehután épp ez történt meg –tájékoztatta szerkesztőségünket a Szatmár Megyei Rendőrség sajtóosztálya.

Mint közölték, a borválaszúti rendőrök egy, a 112-es segélyhívóra befutott bejelentés nyomán vonultak a helyszínre. A kétségbeesett telefonáló egy 21 éves nő volt, akit részeg férje nem csak szavakkal, hanem fizikailag is bántalmazott. A szülők közt kirobbant veszekedésnek, illetve az ebből kibontakozó tettlegességnek a pár 6 és 2 éves gyermeke is szemtanúja volt. A rendőrség emberei egy nemrégiben elfogadott törvénycikk értelmében távoltartási végzést állítottak ki a helyszínen. Ennek értelmében a 39 éves férfinak azonnal el kellett hagynia a házat, illetve kötelező módon 300 méteres távolságot kell tartania családjától.
 

Szatmár megyében ez volt az első eset, amikor a rendőrség alkalmazta a 2018 decemberében életbe lépett törvényt. Az 5 napig érvényes távoltartási végzést a rendőr abban az esetben állíthatja ki, ha úgy véli, hogy a család egyik tagjának személyi szabadságát vagy testi épségét veszélyezteti a vele egy háztartásban élő másik személy. Ilyenkor egy 21 kérdésből álló kérdőívet alapul véve feltérképezik a helyzetet, majd az eredményeket kiértékelve, a törvény adta keretek között dönthetnek arról, miként orvosolják a helyzetet. A végzés kiállításához nincs szükség bírósági beleegyezésre.


Szatmár megyében egyébként ingyenes önvédelmi tanfolyamon vehetnek részt a nők. Erről további információk ide kattintva olvashatók.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: